Рушење објеката у Херцеговачкој улици. (Афера Савамала).

За потребе „пројекта“ Београд на води у ноћи између 24. и 25. априла 2016. године, непосредно по завршетку одржавања ванредних парламентарних избора непознати починиоци противправно су срушили део Херцеговачке улице у Београдској четврти Савамала. Маскирана лица су уз помоћ багера рушила зграде за које није постојао налог за уклањање. Грађани који су се у време рушења затекли у овој улици лишавани су слободе кретања, легитимисани су и везивани, а одузимани су им и лични предмети. У ноћи рушења грађани су позивали полицију, али је она упорно одбијала да реагује. Такође је утврђено и да су оператери грађанима пренели да је такво наређење стигло с врха полиције. Дана 24. маја 2016. године током болничког лечења на Војномедицинској академији у Београду преминуо је Слободан Танасковић, чувар објеката у Херцеговачкој улици. Танасковић је био сведок ноћног рушења и једна од особа коју су том приликом маскирани нападачи везали уз одузимање личних докумената и мобилног телефона.

Дана 8. јуна 2016. године премијер Србије Александар Вучић објавио је да иза рушења у Херцеговачкој улици стоје највиши органи градске власти и најавио да ће они због тога сносити одговорност. Неколико дана раније Вучић је налогодавце ноћног рушења назвао и „комплетним идиотима“. Ипак, до данас није смењен нико из врха београдске власти.

Дана 13. фебруара 2017. године инфо-портал „КРИК“ објавио је интервју са Маријом Мали, бившом супругом градоначелника Београда Синише Малог. Она је у том интервјуу новинарима испричала да јој се градоначелник Мали 25. априла 2016. похвалио да је учествовао у рушењу тј. да је он лично организовао „акцију рашчишћавања“ („Дошли су људи у сред ноћи, мало тамо нешто полупали.“). Синиша Мали је до сада одбијао да одговори на питања новинара о оптужбама које је изнела његова бивша супруга.

Упркос свему, надлежно тужилаштво до данас није обавило истрагу поводом бесправног рушења у овом делу Савамале, а такође је одбијало и да јавности достави тражене информације поводом овог случаја. Овај случај је јасан доказ државног криминала и насиља које је иначе карактеристично за власт СНС-а а  које је у Београду нарочито видљиво кроз пројекат „Београд на води“.