Кашњење у евакуацији Обреновца у време поплава 2014.

У Извештају Владе републике Србије о поплавама из 2014. пише да је уочен пропуст, да је постојао пропуст Општинског штаба за ванредне ситуације приликом поплава у Обреновцу, јер је требало на време започети евакуацију. То није учињено, закаснило се.

16. маја 2014. ујутро је на службеном сајту града Београда објављена вест под насловом: “ Моле се грађани Обреновца да не напуштају своје домове“.

У тој вести пише да је ову молбу грађанима упутио градоначелник Синиша Мали, који је и командант штаба цивилне заштите Београда. У неком тренутку, та вест је скинута са сајта и издати су супротни налози грађанима, да се хитно евакуишу.

На жалост, за неке је било прекасно. И данас је веома тешко пронаћи званичне податке о броју погинулих у поплавама 2014. у Обреновцу. Објављено је да се удавило 17 људи, али је објављено и да је тог дана умрло још толико људи „природном смрћу“, иако је просек природних смрти у Обреновцу око две дневно. Неке од тих смрти могу се вероватно приписати поплавама и пропустима штаба, за које до сада, нико није одговарао.

Иначе, на сајту града се и даље налазе све вести и објаве постављене од 1. јануара 2000. године до данас, изузев ове, која је волшебно избрисана.

mali gradjani da ne napustaju 1